a

Ingeborg på Scene Studio Turnè: – Jeg trengte et år uten karakterpress, og samtidig holde på med noe jeg synes er gøy

Ingeborg går musikk på Scene Studio Turnè, og sier at noe det beste ved linja er å få prøve nye ting innenfor trygge rammer.

Ingeborg er glad for at hun valgte å gå et år på Bakketun Folkehøgskole.

Jeg valgte å gå et år på folkehøgskole fordi jeg trengte et år uten noe press når det kom til prestasjoner og karakterer. Jeg hadde også lyst til å holde på med noe jeg syntes er gøy, og da er jo folkehøgskole et veldig bra tilbud, sier Ingeborg Bergem.

Jeg valgte Bakketun fordi de hadde en linje jeg var interessert i, og verdiene til skolen var ting jeg kunne stå for. I tillegg er Bakketun en utrolig fin skole med flotte bygg, og den sto virkelig ut fra de andre skolene jeg så på, sier hun.

Et år med fokus på musikk

Jeg valgte musikk fordi det var noe jeg ønsket å lære mer om. Jeg hadde tidligere erfaring med sang og lydteknikk, og dette virket som et sted jeg kunne få utviklet meg videre innenfor faget.

Fagene på linja er veldig givende. Det er lagt opp på en måte som gjør at vi får lov til å prøve nye ting innenfor en trygg ramme. Vi har gode lærere som gjerne hjelper oss hvis vi lurer på noe ekstra, og de gjør virkelig linjetimene til noe å se frem til, sier hun.

Året har gjort meg tryggere

Året mitt på Bakketun har gjort meg mye tryggere sosialt sett. Jeg har blitt mye tryggere på meg selv og hva jeg mener, og jeg klarer å stå opp for meg selv mye mer enn det jeg gjorde før. Lærerne har virkelig hjulpet meg med utviklingen min faglig, og de har lagt det opp slik at jeg føler meg trygg på å prøve nye ting. Jeg har også fått utrolig gode venner her, og det er mange jeg kommer til å holde kontakt med videre i livet, sier Ingeborg.

Trives godt på Folkehøgskole

Miljøet på skolen er veldig bra. Det spiller ingen rolle hvem du sitter med, for her kan alle prate med alle. Folk er veldig støttende overfor hverandre, og det har bare blitt mer og mer samhold utover året. Vi er veldig glade i å heie på hverandre.

Tips til de som skal begynne på Bakketun: Bli med på de sosiale aktivitetene som blir arrangert! Det er en fantastisk måte å bli bedre kjent på, og man blir ofte bedre kjent med de man ikke alltid prater så mye med. Og hvis det er ting du får lyst til å prøve i løpet av året, gjør det! Det finnes få steder som er like trygt og støttende som folkehøgskoler.

Høydepunkter fra året

Min beste opplevelse fra dette året så langt må være turne. Det var veldig givende å vise fram det vi hadde jobbet med frem til da, og vi i klassen ble enda bedre på å jobbe sammen. Vi hadde det veldig gøy hele turneen, og å få se hvordan de andre folkehøgskolene hadde det var også morsomt.

På studieturen vår dro vi til New York, noe som var utrolig gøy. Vi gjorde flere forskjellige ting, men mine favoritter var de gangene vi var på Broadway. De var utrolig flinke, og vi var alltid inspirerte og glade etter showene. Man må jo også nevne Times Square når man er i New York, og det var også veldig koselig å gå sammen i Central Park.

Fellesturen vår gikk til Spania, og der koste vi oss masse. Vi dro til flere fine steder, blant annet Rota og Sevilla, men dagsturen vår til Gibraltar var helt fantastisk. Der fikk vi hilse på aper, gå i en veldig vakker grotte, se utrolig fin utsikt og mye mer! Det var veldig koselig å gå rundt med de andre, og vi hadde det veldig fint, sier Ingeborg.

Publisert 12. mai 2023

Andre saker

Studietur til New York

Studietur til New York

I mars dro linjene Scene Studio Turnè og Kunsthåndverk på en 11 dager lang studietur til legendariske New York.  Vi bodde på YMCA-hostel sentralt på Manhattan, nært Central Park - hvor vi...

les mer