a

I dette klasserommet har elevene sin egen gamingstasjon

Gaming Aktiv

– Mye mer enn bare spill

Her på Bakketun Folkehøgskole minner Gaming Aktiv-klasserommet mer om et LAN enn et tradisjonelt undervisningsrom. Elevene er utstyrt med gaming-PCer, mikrofoner, blinkende tastaturer og headsets, klare for intense spilløkter. På skjermene spilles blant annet Counter-Strike, Overwatch 2 og Valorant.

Elisa var «bare» en sims-spiller, men hadde lyst til å utforske en bredere verden av spill

Elisa hadde alltid vært interessert i gaming, men aldri vært så veldig «inn i det».

– Jeg ville prøve noe nytt, og det passet meg veldig bra.

– Jeg har blant annet lært å kommunisere effektivt over Discord, og viktigheten av et godt teamarbeid og god kommunikasjon. Dette er noe jeg tror vil komme godt med i videre studier og arbeidsliv, sier Elisa.

«Vi lærer av hverandre. Her trenger vi ikke å gjøre alt alene – her er vi et team» sier Elisa

Du får ikke bare ferdigheter i gaming, men utvikler også sosiale og praktiske ferdigheter som er essensielle for et selvstendig voksenliv.

Gjennom samarbeid, fellesskapsfølelse og ansvarslæring, blir du godt rustet for fremtidens utfordringer.

«Dette året har jeg lært utrolig mye som vil komme godt med senere» sier Maja

«Jeg visste jo ikke hvordan jeg vasket klær før jeg startet her»

Å bo sammen på internatet betyr at du alltid har noen å prate med, henge med og dele opplevelser med. Det skaper et inkluderende miljø hvor alle føler seg sett og verdsatt, både faglig og sosialt. Sammen lærer vi å samarbeide og støtte hverandre, både i spill og i hverdagen.

På internatet lærer du praktiske ting som klesvask, matlaging og rengjøring. Du utvikler ansvar og organiseringsevner, som vil være nyttige resten av livet. I tillegg lærer du viktige ferdigheter som konfliktløsning, kommunikasjon og å respektere andres behov.

Her kan du utvikle deg som menneske, få venner for livet og lære verdifulle ferdigheter i et trygt og støttende miljø. 

Hverdagen består av mye variert aktivitet, som ski og brett, ballspill, klatring og surfing.

Finn balansen

På Gaming Aktiv handler alt om å finne balansen mellom gaming, trening og velvære. Vi vet at for å være på topp i spillverdenen, må du også være på topp fysisk og mentalt!

Fra basistrening og ballspill til klatring, ski, brettsport, svømming og surfing – her får du prøve nye ting, utfordre deg selv og ha det gøy samtidig.

God og næringsrik mat er drivstoffet som holder deg gående. Derfor får du opplæring i sunn matlaging og vi serverer smakfulle måltider i matsalen. Her spiser vi sammen og nyter maten, noe som gjør måltidene til en sosial og hyggelig opplevelse.

Hos oss får du innsikt i hvordan trening, ernæring og søvn henger sammen, og hvordan du kan integrere dette i din hverdag. Dette gjør deg rustet for lange timer med fokusert gaming og arbeid, samtidig som du bygger gode vaner for fremtiden.

longboard folkehøgskole

Linjeturen til Australia er et av årets største høydepunkt

Her prøver vi oss på surfing, rappellering og fallskjermhopp (for den som ønsker)