a

Studieturer

Bakketun studietur Spania

Fellestur for hele skolen

Spania og Gibraltar

Studieturene er en viktig del av skoleåret. De har tre hovedfokus: Kultur og landkunnskap, fellesskap og linjerelaterte aktiviteter. De siste årene har vi vært på felles studietur til Sør-Europa. 

Her besøker vi området Andalucia, og har base i nærheten av byen Rota. Her vil vi ha både ulike opplegg og felles aktiviteter. Det er mulighet for surfing, frisbeegolf, sjarmerende sykkelturer og opplegg med stranda som utgangspunkt. Vi setter også av tid til å besøke den historiske byen Sevilla og det britisk tilknyttede området Gibraltar.

Fellesturen er inkludert i skolepengene. Det betyr at på tur er det kun lommepenger som kommer i tillegg. På fellesturer vil det være aktiviteter og opplegg på tvers av linjer og dette betyr mye for det sosiale fellesskapet. Avreise i høstsemesteret.

Sport Extreme Australia

Australia og Thailand

Sport Extreme Australia reiser på en 4-ukers tur til Australia og Thailand på vårsemesteret. Målet for studieturen er å lære om andre kulturer og kulturforskjeller, samtidig som vi skal utøve og utfordre oss på ekstremsportsaktiviteter.

I Thailand reiser vi rundt, fra nord og til sør, og blir litt kjent med landet og historen. Vi reiser blant annet til et barnehjem i Chiang Rai som er et at våre bistandsprosjekter ved skolen. Her får vi høre om arbeidet de gjør, samt at vi bruker tid til aktivitet og lek sammen med barna som bor der.

I Chiang Mai er vi innom blant annet sykling, strikkhopp og andre kulturelle opplevelser. Så reiser vi fra Bangkok til det sørlige Thailand, hvor det meste av tiden vil gå til vannaktiviteter. Her skal vi fullføre dykkerlappen Padi Open Water. Det er mange spennende fisker å se og er du heldig vil du få øye på en skilpadde eller hai.

I Australia er hovedfokus surfing. Vi drar på en 4 dagers surfecamp til Lake Tabourie. Vi får oppleve Australias fine strender og blant annet se kenguru. Mesteparten av tiden er vi i Wollongong, en by litt sør for Sydney. Vi bruker tiden på trening, trampolinepark og tandemhopp i fallskjerm. Det blir blant annet lagt opp til dagsturer inn til Sydney, møte med urbefolkningen og tid til å være sammen.

Fallskjermhopping og ekstremsport
Fallskjermhopping og ekstremsport
musikk
musikk

Challenge Explore

Australia og valgte land i Asia

Reise-se-oppleve er viktige stikkord på linja. Du får oppleve unike ting på reiser i nærområdet, i Norge og på langturen til Australia og Asia. Som elev er du med på å planlegge noe av det vi skal gjøre på tur!

Studietur 4 uker til Australia og Asia:

I Australia kan vi besøke Sydney, hoppe fallskjerm, reise inn til ørkenen og se soloppgangen over Uluru/Ayers Rock, surfe på Bondi Beach, oppleve vestkysten, snorkle,  lære om landets historie og møte med lokale som forteller sin historie, se kenguruer og bare nyte tilværelsen down under.

I Asia drar vi på marked, besøker lokale organisasjoner, reiser ut til lokalsamfunn, besøker templer og lokale hellige steder og blir bedre kjent med nye kulturer samtidig som vi smaker på nydelig mat og nyter et varmere klima. Fra før har Thailand eller Vietnam vært våre hovedreisemål i Asia. På skolen samler vi inn penger til barnehjemmet Baan Chivit Mai som ligger i Nord-Thailand, og et høydepunkt på reisen er å få besøke dem.

Friluftsliv – fjord og fjell

Norge

Friluftslivlinja kommer til å være mye på tur gjennom folkehøgskoleåret. Det blir korte og lengre turer med overnatting. I tillegg har linja tre større turer på en ukes varighet i løpet av året. Gjør deg klar til å utforske fjellet på en måte du aldri har gjort før! 

På høsten starter vi med en uke med brekurs på Smørstabreen. Vi camper i telt og lærer oss sikker ferdsel på bre, samtidig som vi kan oppleve deler av den majestetiske Jotunheimen. Høydepunktet av turen er et omfattende brekurs, hvor erfarne instruktører vil veilede deg gjennom alle aspekter av breferdsel. Du vil lære om føring på bre, kameratredning, sikkerhet, redningsteknikker, orientering i høyfjellet, førstehjelp og snøbakketeknikk. Dette er en praktisk erfaring som gir deg verdifulle ferdigheter for fremtidige friluftsopplevelser. Som del av kurset vil du også ta del i spennende toppturer i området, inkludert traverser og klatring i utsatt terreng til du når en av Norges høyeste topper, Storebjørn, og her venter en uforglemmelig utsikt over Jotunheimens tinder.

Høsten er vakker i fjellet og byr på mange muligheter. Tur to på høsten er ei uke på Dovre der vi satser på å nå toppen på Snøhetta. Det er et rikt plante- og dyreliv som vi håper å oppleve. Kanskje ser vi moskusen på Dovre.

På vinteren bruker vi tid til å forberede oss på ei ukes tur på ski med pulk. Turen vi planlegger kommer til å gå i en av nasjonalparkene i Trøndelag uka før påske. Overnatting vil foregå i telt og på hytter.

kunsthåndverk
Global forståelse Bakketun Folkehøgskole
lyd og musikkproduksjon

Gaming Aktiv

Australia

Studietur til Australia 14 dager.

På vårsemesteret reiser Bakketun ut i verden, og Gaming Bakketun skal til Australia for å få med seg slutten av den herlige australske sommeren! Her kommer vi blant annet til å ri bølger på surfebrettet langs en av verdens vakreste kystlinjer. Vi skal kjenne på spenningen ved juv-vandring i eldgamle elveformasjoner og rappellere ned fossefall opp i mot 30 meter i Blue Mountains.

Du skal få muligheten til å oppleve Sydney, og sammen reiser vi opp kystlinjen til vi når et av planetens mest komplekse økosystemer – the Great Barrier Reef. Her skal vi fridykke og det er mange spennende fisker å se – er du heldig får du øye på en skilpadde eller hai.

Vi skal oppsøke kenguruer og lære om det diverse landskapet og den rike kulturarven Australia har å by på. Dette blir en reise for livet som handler om å lære, vokse, ta et skritt ut av komfortsonen og dra ut på et eventyr du aldri vil glemme.

Norwegian Adventurers

Norway

Class exursion in Norway for 3 weeks, where we will visit both coastlines with fjords and coastculture, and norwegian mountain aeras autumn and wintertime. We will plan the travel together in the class in the lectures.

During the travel we will have focus on language, culture and historie, together with a lot of exiting activities and experiences.

More information will follow!

kunsthåndverk
Global forståelse Bakketun Folkehøgskole
van bakketun

VanLife

Roadtrip Norden

Når vi har bygd ferdig bilene våre, reiser vi sammen på tur. Her tar vi våre nye kunnskaper om compact living og setter dem ut i livet. I 14 dager er vi på reise gjennom Norden.

Med et rullende hjem reiser vi først ned til Danmark, videre via Malmø inn i Sverige og sakte oppover mot Stockholm. Fra Stockholm gjør vi en dagstur til Helsinki og kjører deretter oppover gjennom Sverige for så å besøke Åre før vi kommer hjem igjen.

Detaljene og planen dag for dag kan legges og påvirkes av klassen. Siden turen går på en kald del av året legger vi også inn noen netter på vandrerhjem for å gjøre turen overkommelig.

SoMe!

New York

Studieturen på våren går til legendariske New York – byen som aldri sover. New York er en kulturby med opplevelser og muligheter rundt hvert hjørne og som både setter og fanger opp ulike trender i verden. Du får oppleve det beste byen kan by på av kultur, slik som forestillinger i ulike sjangre og musikaler på Broadway. Vi lar oss inspirere av mennesker som har en personlig historie å fortelle, og som på ett eller annet vis arbeider med å formidle dette i ulike sosiale medier.

New York har mye av det meste – fra berømte museer, kjente parker og bygninger, gode shoppingmuligheter, et enormt kunst- og kulturliv og mat fra alle verdens hjørner. Her er det noe for en hver smak. Vi skal bli kjent med byen og her får du oppleve plassene du sett i kjente og kjære filmer og serier. En sykkeltur i Central park, opplev byens skyline fra et båtdekk eller opplev utsikten over hele byen fra en av Manhattans høyeste skyskrapere… Mulighetene er uendelige! Vi kjenner byen godt og kan derfor ta deg med på ting det ikke er så lett å få til på egenhånd.

Var det noen som nevnte amerikanske pannekaker..?

Musikk Teater Lyd i New York Bakketun Folkehøgskole

Scene Studio Turnè

London og New York

London:

På høsten går linjeturen til London – en by med alt og uendelige opplevelsesmuligheter for musikk, lyd og teater.

Dette er en tur som kickstarter skoleåret og gir oss inspirasjon og motivasjon innenfor fagfeltene våre. Det er også en fin mulighet til å bli godt kjent med hverandre, få nye og flotte opplevelser sammen. Musikalbyen London byr på over 150 teater og vi skal oppleve musikaler & teater i verdensklasse. En kreativ by med mange muligheter innenfor scenefag og disse skal vi se nærmere på, kanskje er du nysgjerrig på alle studiemulighetene til musikk, lyd og teater i London? Eller kanskje vil du dra på live-konsert? Har du drømt om toetasjes rød buss? Mulighetene er mange…

Vi er godt kjent i London og står klare til å gi deg en tur som gir minner for livet og en god start på ditt folkehøgskoleår.

New York:

På våren reiser linja på studietur til legendariske New York – byen som aldri sover. New York er en kulturby med opplevelser og muligheter rundt hvert hjørne. Du får oppleve det beste byen kan by på av kultur, slik som teaterforestillinger i ulike sjangre og musikaler på Broadway. Vi lar oss inspirere av mennesker som har en personlig historie å fortelle; Det kan f.eks. være unge mennesker som prøver å realisere drømmen innenfor, musikk, teater og lyd.

Elevene med fordypning musikk og lyd kan lage musikkvideo basert på selvskrevne låter, og er man elev på teater får man mulighet til å være skuespiller i denne musikkvideoen innspilt i New York.

New York har mye av det meste – fra berømte museer, kjente parker og bygninger, gode shoppingmuligheter, et enormt kunst- og kulturliv og mat fra alle verdens hjørner. Her er det noe for en hver smak. Vi skal bli kjent med byen og her får du oppleve plassene du sett i kjente og kjære filmer og serier. En sykkeltur i Central park, opplev byens skyline fra et båtdekk eller opplev utsikten over hele byen fra en av Manhattans høyeste skyskrapere… Mulighetene er uendelige! Vi kjenner byen godt og kan derfor ta deg med på ting det ikke er så lett å få til på egenhånd.

Var det noen som nevnte amerikanske pannekaker..?

Musikk Teater Lyd i New York Bakketun Folkehøgskole
Bakketun Folkehøgskole
Bakketun Folkehøgskole

Kunsthåndverk

Marokko

I skoleåret 2024/25 planlegger linja Kunsthåndverk studietur til Marokko.

Tidligere har turen gått til Marrakech, sørvest i Marokko, som byr på fantastiske kultur- og menneskemøter. På det store markedet Djemaa El Fna kan vi møte vi et myldrende liv av slangetemmere, gjøglere, apekatter, musikere – litt som å gå i Aladdins fotspor!

Vi har hatt bosted like ved Djemaa El Fna, i den gamle Medinaen, hvor vi kunne vandre timevis i en labyrint av gater, fylt med fantastisk håndverk og sanseinntrykk. Verkstedene ligger side om side i de trange gatene; skomakeren som jobber i de utroligste farger, smykker og lamper i metall sages, hamres og formes. Her har vi også jobbet noe selv, og latt oss inspirere til videre arbeid tilbake på skolen.

Vi har besøkt pottemakerne som holder til i en landsby litt utenfor sentrum. Her har vi sett hvordan de håndlager de utroligste mosaikkfliser i keramikk, og vi har bl.a lært å brenne leire i gassovn. Vi har også besøkt Project Soar, som arbeider for jenters stilling i lokalsamfunnet, i et land hvor veien mot likestilling fremdeles er lang å gå.

Måltidene våre har vi som oftest spist på en av byens utallige takterasser, hvor mat laget i Tajine er spesialiteten som vi lærer mer om på matkurs. Atlasfjellene og berberbyen Imlil har også vært et høydepunkt, bokstavelig talt. Vi rir først på dromedar i ørkenen, før vi sammen med lokale guider rir på eselryggen opp i fjellene. ca 1200 m.o.h.