Studieturer

De fleste studieturene er på de enkelte linjene, rettet mot de fagene vi har arbeidet med. Men vi planlegger også en felles studietur til spania for alle elevene i løpet av skoleåret.

Bakketun studietur Spania

Fellestur

Spania

Studieturene er en viktig del av skoleåret. De har tre hovedfokus: Kultur og landkunnskap, fellesskap og linjerelaterte aktiviteter. De siste årene har vi vært på felles studietur til Sør-Europa. For skoleåret 2022-2023 har vi nå landet på Spania som reisemål, med avreise ca. uke 43.

Her besøker vi området Andalucia, og har base i nærheten av byen Rota. Her vil vi ha både ulike opplegg og felles aktiviteter. Det er mulighet for surfing, frisbeegolf, sjarmerende sykkelturer og opplegg med stranda som utgangspunkt. Vi setter også av tid til å besøke den historiske byen Sevilla og det britisk tilknyttede området Gibraltar.  

Fellesturen er inkludert i skolepengene. Det betyr at på tur er det kun lommepenger som kommer i tillegg. På fellesturer vil det være aktiviteter og opplegg på tvers av linjer og dette betyr mye for det sosiale fellesskapet.

Sport Extreme

Australia/Thailand eller Portugal

På vårsemesteret velger linjen Sport Extreme om de drar på studietur med klassen til Australia/Thailand (4 uker) eller Portugal (2 uker). Målet for disse turene er å lære om andre kulturer og kulturforskjeller, samtidig som vi skal utøve og utfordre oss på ekstremsportsaktiviteter.

Fallskjermhopping og ekstremsport
Fallskjermhopping og ekstremsport
musikk
musikk

Challenge Explore

Australia og Asia

Reise-se-oppleve er viktige stikkord på Challenge Explore. Du får oppleve unike ting på reiser i nærområdet, i Norge og på langturen til Australia og Asia.

Du er med på å planlegge denne store turen. Reiseruta og hvilke land vi besøker vil variere fra år til år. Dette blir årets desiderte høydepunkt; surfing, snorkling, ville og rare dyr, spennende mat, kulturmøter og store naturopplevelser.

Friluftsliv Basic

Norge

Midt-Norge rommer mange flotte turområder som vi kan besøke, bl.a. nasjonalparkene Blåfjella-Skjækerfjella og Skarvan/Roltdalen som er de som ligger nærmest skolen. Reiser vi litt lengre vil vi komme til bla. Børgefjell i nord, eller Snøhetta på Dovrefjell og Trollheimen i sør. I tillegg til flotte områder i nærområdet i Verdal. Alt ligger til rette for flotte turopplevelser i flott landskap.

kunsthåndverk
kunsthåndverk
lyd og musikkproduksjon

Gaming Aktiv

Australia

Studietur til Australia 14 dager. Beskrivelse kommer i løpet av oktober 2022.

Global Forståelse

Peru og Bolivia

I løpet av skoleåret drar Global forståelse på studietur til Peru og Bolivia i 4 uker. Vi besøker menneskerettighetsorganisasjoner, lokalsamfunn, jobber med eget prosjekt, reiser til Andesfjellene, ser på hvordan avskoging påvirker miljøet i regnskogen, besøker kaffebønder og får innsikt i hvordan verdenshandelen fungerer, lærer mer om lokale kulturer og har et opphold hos en vertsfamilie. I forkant av studieturen har vi spanskundervisning og landkunnskap på skolen i tillegg til forberedelser til prosjektarbeid. 

kunsthåndverk
Global forståelse Bakketun Folkehøgskole
van bakketun

VanLife

Roadtrip

Når vi har bygd ferdig bilene våre, reiser vi sammen på tur.

Vi velger mellom Stockholm, Skagen, Lofoten, Helgelandskysten, København, Helsinki, Skellefteå.

Her er det også mulighet for andre forslag, og å besøke flere av alternativene, så det blir opp til deg og de andre på linja i fellesskap å planlegge hva tiden og pengene skal gå til. Dette gjør at reiseruta vil variere fra år til år.

Scene Studio Turnè

New York

Scene studio turnè drar på studietur til legendariske New York. Du får oppleve teaterforestillinger i ulike sjangere, musikaler, møte skuespillere og vi lar oss inspirere av mennesker som har en personlig historie å fortelle; det kan være en firefigther som opplevde 9/11 på kroppen eller unge mennesker som prøver å realisere drømmen innenfor musikk, teater og lyd.

En sykkeltur i Central park, oppleve byens skyline fra et båtdekk eller oppleve utsikten over hele byen fra en av Manhattans høyeste skyskrapere… Mulighetene er uendelige! Vi kjenner byen godt og kan derfor ta deg med på ting det ikke er så lett å få til på egenhånd. Var det noen som nevnte amerikanske pannekaker..?

Musikk Teater Lyd i New York Bakketun Folkehøgskole
Bakketun Folkehøgskole
Bakketun Folkehøgskole

Kunsthåndverk

Marokko

I skoleåret 22/23 planlegger linja kunsthåndverk studietur til Marokko

Tidligere har turen gått til Marrakech, sørvest i Marokko, som byr på fantastiske kultur- og menneskemøter. På det store markedet Djemaa El Fna kan vi møte vi et myldrende liv av slangetemmere, gjøglere, apekatter, musikere – litt som å gå i Aladdins fotspor!

Loading...