a

Stipendiat – 2.årselev

Stipendiatene (som regel 2 års elever) har lederansvar og ekstra oppgaver på timeplanen for å skape et best mulig år for årets elever.

Vil du være stipendiat skoleåret 2024/25?

Stipendiat - jeg?

 

Bakketun vurderer muligheten for å tilby 5-8 elevstipendiatplasser for skoleåret 2024/25, med varighet fra 01.08.24 til 31.05.25.

Elevstipendiaten må ha gjennomført folkehøgskole (eller tilsvarende) som ordinær elev, og det er en fordel at personen har ferdighet/kunnskap innen fagfeltet til den linja en velger.

Mål:

 • Stipendiatordningen skal gi ungdom som har gjennomført et folkehøgskoleår (eller tilsvarende) et opplæringstilbud med mulighet for videre personlig vekst og utvikling i et utfordrende miljø.
 • Stipendiatordningen skal bidra til å skape et godt stimulerende miljø for alle elevene på skolen.
 • Det er en forutsetning at stipendiaten kan arbeide i samsvar med skolens kristne verdigrunnlag og målsetning.

To hoveddeler:
En skoledel:

 • Undervisningsbasert opplegg
 • Miljøpraksis/lederopplæring

  En praktisk del. Dette kan være:

  • Assistentfunksjon med oppfølging av sosiallærer
  • Undervisning innenfor bestemte emner med oppfølging av lærer
  • Praktiske oppgaver inn mot IKV (Internat, Kjøkken, Vaktmester) med oppfølging av nærmeste ansvarshavende
  • Tilsynsoppgaver i henhold til skolens rutiner med oppfølging av inspektør
  • PR/markedsføring (med oppfølging av ansvarlig for markedsføring)
  • Annet

  Økonomi:
  Elevstipendiater mottar et stipend fra Bakketun folkehøgskole på tot. kr. 102.750,-. Dette består av følgende elementer:

  • Fritt opphold, dvs. kost og losji i 258 døgn perioden 1. aug. – 31. mai (minus ferier iht. vedtatt skolerute) – kr. 86.750,-
  • 75% av beløp for felleskostnader iht. normalelevers betalingsplan – kr. 10.000,-
  • 50% av kostnader ved skolens fellesturer – kr. 6.000,-

  Kostnader stipendiaten må dekke selv:

  • Elevstipendiaten må selv dekke elevkostnader ifm. linjeturer ut over kr. 20.000,-
  • Andel av felleskostnader knyttet til Prosjektfag – kr. 3.000,-
  • Deltakelse på tilbud som ellers ligger utenfor elvenes normale betalingsplan

  Søknad:

  Skriftlig søknad til skolens administrasjon innen 15. april. For mer info, ta kontakt med skolen:

  Ann Sissel Vehus annsissel@bakketun.fhs.no (inspektør)

  Erling Helland rektor@bakketun.fhs.no (rektor)

  Beskrivelse Elevstipendiater på Bakketun 2024-25 23.02.24

  Møt årets stipendiater 2023/24

  Sunniva Tjalvin Alvsåker

  Hei og hopp!

  Eg heiter Sunniva Tjalvin Alvsåker og kjem frå Alsåker, ei bittelita bygd i Hardanger som ingen har høyrt om. Eg skal vere stipp på SEA, som óg var den linja eg gjekk på i fjor.

  Eg hadde mitt livs beste år på Bakketun i fjor, og kan ikkje vente til å starte eit nytt år med kjekke opplevingar ilag med dykk. Eg håper eg kan bidra til at akkurat DU får eit minst like bra år som eg hadde. Eg er ei aktiv, energirik og leiken sjel, og er alltid med på nye sprell, kva enn det skulle vere.

  Eg er óg godt over gjennomsnittleg glad i allslags dyr, og let meg fascinere av alt frå hestar til froskar. Musikk er óg ein stor lidenskap, du finn meg ofte syngjande i gangane eller kor enn eg går.

  Viss dykk har nokre spørsmål om kva som helst eller vil bli kjent før dykk begynner, er det berre å sende ei melding til meg.

  Kyss og klem frå Sunniva <3

  Mirjam Johnsen-Wiedmand

  Hei!

  Mitt navn er Mirjam Johnsen-Weimand og jeg kommer opprinnelig fra Oslo. Jeg skal være stipendiat på SEA i år, samme linje som jeg gikk på som elev i fjor. Jeg er glad i lagsport, og sier veldig sjeldent nei til en fotballkamp. Jeg liker å pushe meg selv og andre, og en god styrkeøkt slår heller aldri feil. Aktiviteter som ski, randonee, downhill, squash, klatring og surfing er noe jeg også syntes er utrolig morsomt.

  Folkehøyskole trodde jeg aldri skulle være noe for meg, men der tok jeg særdeles feil! Året på Bakketun har gitt meg mye glede og mange nye erfaringer. Jeg liker å bidra til god stemning og er en person som er lett å snakke med. Du kan alltids komme til meg om det er noe smått eller stort. Jeg gleder meg masse til året fremover, og ser frem til å møte akkurat deg!

  Vi sees;) Hilsen Mirjam!

  Maiken K. Skjørholm

  Heihei!

  Jeg heter Maiken og kommer fra Haugesund. Jeg gikk på SEA i fjor, og det er også der jeg skal være stipendiat i år. Jeg er glad i aktivitet og morro, hvis dette gjelder deg også, vil jeg anbefale linjen på det varmeste!

  I løpet av mitt år på Bakketun ble jeg spesielt glad i downhill sykling, surfing , randonee, snowboard og klatring, både innendørs og utendørs. For å ikke nevne fellesskapet og hverdagen på skolen, det er mye å ta av. I tillegg til dette skal jeg være PR- stipendiat.

  Jeg skal altså ha ansvar for å lage innhold for å promotere skolen. I tillegg til friluftsliv og aktivitet har jeg altså interesse for film, foto og media også.
  Å gå på Bakketun er det beste valget jeg har tatt, det er uten tvil det beste året i mitt liv. Det var så bra at ett år ikke var nok!

  Jeg gleder meg utrolig mye til å komme tilbake til høsten, og håper å se deg der også!

  Hilsen Maiken!

  Kjetil Steinsund

  Mitt navn er Kjetil Steinsund, og eg kjem ifrå en liten plass som heite Jølster (Vestland).

  Eg er en person som like å ta det litt chill, men og glad i action. Tar gjerne en prat mellom alt og ingenting. I fjor gikk eg SEA, og fikk mykje glede ut av det. Utfordra meg sjølv på måta eg ikkje trudde skulle gå ann.

  I år skal eg vere stipp på «Gaming Aktiv», og skal prøve å gjer ditt år like bra som mitt (om ikkje BEIRE!). Alltid glad i god stemning, og eg seie aldri nei til en karokekveld.

  Trudde aldri Bakketun Fhs-året skulle vere det beste skuleåret eg skulle ha, men det blei det. Mange ekstremt gode minne, venner og gøyale
  ting eg/vi har vært gjennom! Håpar du ser fram til ett kanonbra år på Bakketun, for det gjer eg!

  Snakkes snart på Bakketun! Hilsen Kjetil!

  Ingeborg Bergem

  Heihei!Jeg heter Ingeborg Bergem og kommer fra Hurdal. I fjor var jeg stipp på musikklinja, samme linje som jeg var elev på året før. Jeg er så heldig å få være stipp et år til, og jeg skal være på Scene Studio Turné!

  Jeg er veldig glad i håndarbeid (spesielt hekling) og musikk, og jeg har blitt fortalt jeg har et stort konkurranseinstinkt. Vil du spille noe, sier jeg aldri nei!

  Jeg har hatt to veldig fine år her på Bakketun, og syntes det er utrolig gøy at jeg får et år til. Vi skal få det kjempegøy sammen, og jeg ser fram til å møte dere!

  Har du spørsmål er det bare å ta kontakt! Ses i august!

  Hilsen Ingeborg!

  Agnes Broli - Skjærvik

  Hei alle sammen!

  Jeg heter Agnes og kommer fra en liten by som heter Oslo. Der drev jeg med mye forskjellig som musikk og dans og litt annet sprell. I fjor gikk jeg SEA, men jeg valgte å ta en helomvending og bli stipendiat på Scenefag!

  Jeg er som sagt veldig glad i musikk og enda mer glad i musikaler. I fjor fikk jeg utfordret meg på masse jeg aldri hadde prøvd før, særlig rettet mot ekstremsport, men jeg vet det går an å utfordre seg selv minst like mye på scenen. Det er et eventyr jeg gleder meg til å ta med dere.

  På folkehøgskole fikk jeg en del nye interesser, som for eksempel hekling, som jeg holdt på med helt til jeg klarte å hekle på meg en senebetennelse. Men etter sommeren er jeg klar for mye sprell og enda mer hekling. Det er bare å sende en melding på messenger hvis dere lurer på noe. Jeg ser frem til et helt heidundranes år med alle dere nye elever!

  Hilsen Agnes!

  Erling Åsnes

  Hei!

  Jeg heter Erling Åsnes og kommer fra Sandens. Jeg var elev på linja Challenge Explorer i fjord og det er den linjen som jeg skal være stipendiat på. Det å starte på folkehøyskole er det beste valget jeg har tatt. Det er en helt unik plass som du ikke finner noen andre plasser. Der er veldig sosialt og lærerikt du kan lærer mye om deg selv og andre.

  Jeg er veldig glad i å være aktiv og sosial, enten om det er volleyball, fotball og brettspill så blir jeg nesten alltid med. Jeg gleder meg sykt mye til et år til på skolen og spesielt til å bli kjent med dere.

  Hvis dere har noen spørsmål (eller bare vil si hei) så må du gjerne ta kontakt, gjerne på Messenger.

  Hilsen Erling!

  Marte Laukvik

  Heihei!

  Jeg heter Marte Laukvik og kommer fra sommerparadiset Arendal! I fjor gikk jeg på Challenge Explore og det var sikkelig gøy! Der gjorde vi mye rart og spennende, og det var en linje jeg likte veldig godt. Dette året skal jeg være stipp og det gleder jeg meg masse til!

  Jeg synes det er veldig gøy å være i aktivitet og å prøve noe nytt. Noe jeg ELSKER, er å bade (selv om jeg kanskje kan være litt nølende i blant med tanke på temperatur). Jeg er også veldig glad i å hekle, høre på musikk og å kose meg med venner (spesielt hvis vi spiser is:))

  Året mitt på Bakketun var over mine forventninger. Jeg sitter igjen med venner for livet og mange gode minner. I løpet av året fikk jeg prøve mye nytt som jeg virkelig fikk sansen for, blant annet klatring og surfing. Jeg tror nok jeg kan si at det har vært mitt beste år hittil! Gleder meg masse til å møte dere og til å være med på å skape et spesielt og, forhåpentligvis, sikkelig bra år for dere.

  Om dere skulle lure på noe, må dere ikke nøle med å ta kontakt! Send meg gjerne en melding på Messenger eller Instagram!! Vi sees i august<3

  Hilsen Marte (Facebook: Marte Laukvik, Instagram: marte.laukvik)

  Idunn Vollsnes

  Hei!

  Mitt navn er Idunn Vollsnes, og jeg bor ved grensa til Oslo. Eller… det vil si, ikke i år da! For i år skal jeg jo få være andreårselev på denne kule skolen! Helt spesifikt for kunsthåndverks-linja. Det blir bra!

  Akkurat nå er jeg bare dette bildet på en skjerm, men jeg ser nok sånn ut i virkeligheten også (til deres store glede eller skuffelse), for jeg klarer ikke slutte å smile av tanken på hvor bra dette året kommet til å bli! Og hvor mange fantastiske mennesker som kommer til å være samlet på Bakketun!

  Selv har jeg gått på en annen folkehøyskole, så på ett sett er jeg like ny som førstegangselevene. Men selve fhs-ånden har jeg med meg, så den må dere bare bruke for alt den er verdt!

  Jeg vil beskrive meg selv som en tapas rett. Serveres med litt av alt. Noen ganger føles det ut som at hobbyen min er å få meg nye hobbyer. De jeg driver mest med er klatring, maling, snowboard, bading, og så har jeg begynt å lære meg litt piano og bass. Men spør meg igjen ved skolestart, så ser sikkert lista ganske annerledes ut.

  Ta veldig gjerne kontakt om det skulle være noen spørsmål ; ) eller bare for å prate litt!

  Hilsen Idunn!
  Instagram: @idunnvollsnes »

  Carmen Høgeli

  Hei!!!!!!

  Jeg heter Carmen Høgeli. Jeg er 19 år, kommer fra en liten by i Nord-Norge, som heter Brønnøysund. På fritiden liker jeg å lage ting, drive med kunst og henge med venner. Jeg også veldig glad i å redigere og filme.

  I år skal jeg være PR stipp, så jeg skal være litt på alle linjene. I fjor var jeg elev på kunsthåndtverk og det er der jeg blir å være mest i år også <3

  Å gå på Bakketun var et fantastisk år, det beste året i livet mitt så lang! Jeg fikk reise og prøve nye ting og aller best var at jeg fikk jeg venner for livet.

  Jeg gleder meg kjempe mye til å møte dere og bli kjent med dere. Om dere lurer på noe (eller bare vil si hei) så er det bare å ta kontakt!!! (Send gjerne meldig på Messenger)

  Hilsen Carmen!