Stipendiat – 2.årselev

Stipendiatene (som regel 2 års elever) har lederansvar og ekstra oppgaver på timeplanen for å skape et best mulig år for årets elever.

Stipendiat – jeg???

Bakketun folkehøgskole vurderer muligheten for å tilby 5-7 elevstipendiatplasser for skoleåret 2022/23.

Elevstipendiaten må ha gjennomført folkehøgskole (eller tilsvarende) som ordinær elev, og det er en fordel at han eller hun har noe ferdigheter/kunnskap innen fagfeltet til den linja en velger.

Mål:
 • Stipendiatordningen skal gi ungdom som har gjennomført et folkehøgskoleår (eller tilsvarende) et opplæringstilbud med mulighet for videre personlig vekst og utvikling i et skolemiljø som gir rom for tilpassede utfordringer
 • Stipendiatordningen skal bidra til å skape et godt og stimulerende miljø for alle elevene på skolen
 • Det er en forutsetning at stipendiaten kan bidra i samsvar med skolens kristne verdigrunnlag og målsetning.
To hoveddeler:
 • En skoledel:
  • Undervisningsbasert opplegg, inn mot linjefag, fellesfag og valgfag
  • Miljøpraksis/lederopplæring, gjennom undervisning og arbeid i teamsammenheng
 • En praktisk del:

Dette kan være:

 • Assistentfunkjson (med oppfølging av sosiallærer)
 • Undervisning innenfor bestemte emner (med oppfølging av lærer)
 • Praktiske oppgaver inn mot IKV (Internat, Kjøkken, Vaktmester) (med oppfølging av nærmeste aqnsvarshavende)
 • Tilsynsoppgaver iht. skolens rutiner (med oppfølging av tilsynslærer)
 • Annet

Økonomi

 • Stipendiater får dekket kost og losji
 • Får utbetalt kr. 2.000,- pr. mnd
 • Betaler 50% av fellestur og 100% av linjas studietur
Tidsrom

Oppstart 01.08.22, avslutning ved utgangen av mai 2023.

Skriftlig søknad sendes skolens adm. innen 15.04.22. For mer informasjon ta kontakt med:

 

Ann Sissel Vehus, inspektør annsissel@888256-www.web.tornado-node.net

Erling Helland, rektor rektor@888256-www.web.tornado-node.net

Stipendiater på Bakketun 2022-23 24.03.22

Møt årets stipendiater 2022/23

Sigurd Spange Brekke

Hei hei! Mitt navn er Sigurd Spange Brekke, og jeg er fra et sted som heter Skjetten. 

I fjor gikk jeg på Teater; Skuespiller, og jeg skal være stipp inn mot Scenefagslinjene i år.

Jeg hadde et veldig fint år på linja og håper jeg kan hjelpe til med at deres år blir minst like bra som mitt. Jeg gleder meg til å samarbeide med dere nye Teaterelever og de andre nye elevene på Scene- og produksjonsfag. 

Jeg er en chill kar som liker å ta livet med ro og være med venner. Man kan jo også si at jeg er litt av en nerd, så jeg liker jo en del ting som folk sier er ganske nerdete, hehe. 

Folkehøgskole er noe litt snodig og veldig unikt. På en positiv måte selvfølgelig 🙂 Det har et spesielt sted i hjertet mitt, og håper det blir noe helt spesielt for dere også! 

Nora Handeland

Hei hei! 

Mitt navn er Nora Handeland:)

Eg kommer fra en liten plass på Vestlandet som heter Valen. Eg elsker å være med venner, høre på musikk, dyr og naturen. 

I fjor gikk eg linja Kunsthåndverk, og i år er eg stipendiat sammen med de andre linjene som arbeider med Scene- og produksjonsfag. I løpet av året mitt på Bakketun har eg fått en særlig interesse for keramikk, og eg gleder meg til enda et kreativt år! 

Å gå på folkehøyskole er det beste valget eg har tatt, og det er en sjanse til å gjøre noe helt unikt man ikke kan få gjort noen andre steder! Det beste med året er jo folka, så eg ser veldig fram til å møte dere! Det er bare å glede seg:) 

Om dere lurer på noe (eller bare vil si hei) så er det bare å ta kontakt!! (send gjerne en melding på Messenger) <3

Ingeborg Bergem

Hei! Jeg heter Ingeborg Bergem og kommer fra Hurdal. I fjor var jeg elev på Musikk, og skal i år være stipp på samme linje, og inn mot de andre Scenefagslinjene.

Jeg gleder meg ekstremt til å bli kjent med dere, og ser fram til alt det vi skal gjøre sammen!  Mitt år på Bakketun var helt fantastisk, og jeg sitter igjen med SÅ mange gode minner og opplevelser!

På fritida er jeg veldig glad i å strikke og hekle, og jeg er selvfølgelig veldig glad i musikk. Jeg er også en stor fan av spill, og sier aldri nei til en runde med kortspill eller Mario Kart.

Har du spørsmål er det bare å ta kontakt! Vi ses i august!

Helge Håvarstein

Hei!

Mitt navn er Helge og jeg kommer fra Randaberg, som er Norges minste landfaste kommune, rett ved siden av Stavanger.

Første gang jeg hørte om folkehøgskoler syntes jeg det hørtes fantastisk ut. Chille med folk, prøve nye og morsomme ting, og lære mye nytt. Det aller beste med folkehøyskole er fellesskapet. På folkehøgskole i fjor fikk jeg venner for livet og det var kjempegøy. 

Jeg er en gutt som sier ja til alt, elsker utfordringer og liker å være i aktivitet. Hører mye på musikk, gamer og henger med venner. Har drevet med mange forskjellige sporter gjennom årene, og jeg har også stått en del på scenen, som skuespiller og som danser.

Jeg gikk på en annen folkehøgskole i fjor, så hvis du har spørsmål om Bakketun: ikke spør meg. Men om alt annet er det bare til å spørre. Dette blir et heftig skoleår, og vi skal sammen lage mange kule minner. 

Hilsen Helge Håvarstein!

Nora Bjerke Dalheim

Hei alle sammen! 

Jeg heter Nora Bjerke Dalheim og kommer fra Oslo<3

I fjor gikk jeg på SEA og det er der jeg også skal være stipp i år. Jeg elsker å være i aktivitet og gjennom fjor året fikk jeg prøvd masse nytt og utfordret meg selv masse, men jeg fikk en spesiell interesse for skate, snowboard, surf og topptur. 

Jeg er en jente med mye energi som digger å finne på mye tull og sprell. Men også veldig glad å chille og snakke om alt og ingenting. Før jeg begynte på fhs kunne ikke forestilt meg at det ville bli det beste året i mitt liv hittil. Jeg gleder meg helt vilt mye til å gjøre deres år like bra og om ikke enda bedre! 

Gleder meg masse til å møte alle dere som skal begynne her på Bakketun! Hvis dere har noen spørsmål er det bare å sende meg melding. Tro meg det finnes ingen dumme spørsmål og jeg skulle ønske jeg stilte de spørsmålene før jeg begynte i fjor. 

Klem fra meg <3

Instagram: Noradalheim_

Facebook: Nora Bjerke Dalheim

Camilla Sæther

Hei! Mitt navn er Camilla Sæther, og kommer fra Kongsvinger 🙂

I fjor var jeg elev på teaterlinja, og skal i år være stipp på scenefagslinjene. Jeg elsker å være med familie og venner, teater, musikk og spill.

Jeg hadde hørt kjempemye bra om folkehøgskole før jeg startet, men jeg så ikke for meg at det skulle bli mitt beste år hittil. Jeg sitter igjen med så mange fine minner og mange gode vennskap.

Gleder meg masse til å møte alle dere som skal begynne på bakketun i år, og jeg tror vi kommer til å få et kjempefint år sammen.

Vis du har noen spørsmål, er det bare å ta kontakt:) Det finnes ingen dumme spørsmål.

Hilsen Camilla 🙂

Hedda Haugnes

Tekst og bilde kommer

Loading...