a

Stipendiat – 2.årselev

Stipendiatene (som regel 2 års elever) har lederansvar og ekstra oppgaver på timeplanen for å skape et best mulig år for årets elever.

Møt årets stipendiater 2024/25

Sport Extreme

Mathias Solberg Erland

Halla!

Jeg heter Mathias og kommer fra Trondheim, gikk på SEA i fjor, og det er også på SEA jeg skal være stipp!

Jeg er glad i fart og spenning, og liker å utfordre meg selv og lære nye ting! Jeg er veldig glad i sykling, og på Bakketun har jeg fått prøvd Downhill sykling som jeg elsket! Videre har jeg lært å surfe, klatre (og sikre), kite og mer! Jeg er med på det meste, bortsett fra alt som har med isbading å gjøre…

Jeg gleder meg masse til dette året, som kommer med nye utfordringer, og nye opplevelser! Jeg håper jeg kan bidra til å gjøre dette året ditt like bra som mitt! Og sammen håper jeg vi får til en skikkelig sammensveisa og trygg gjeng!

Gleder meg masse til å treffe dere!

Hilsen Mathias

Challenge Explore

Otilia Ryo-Bergstad

Hei hei!,

Jeg er Otilia Ryo-Bergstad, og kommer fra Geilo, selveste vinterparadis på jord. Jeg begynte på Bakketun etter jul i år, og nå skal jeg bli enda et år (for jeg syntes ikke et halvt år var nok).Denne gangen skal jeg være stipp på Challange, men jeg blir fort værende litt på SEA også.

Om jeg skulle beskrevet meg selv med 3 ord ville det vært; Allsidig, omtenksom og nysgjerrig. Jeg er litt som en smoothiebowl, passer til all slags aktiviteter, også du finner meg alle slags farger. Av mine mange intresser er klatring, yoga, snowboard og løping noe jeg digger å gjøre. Og jeg sier aldri nei til et slag kortspill heller. I tillegg elsker jeg å reise og oppleve nye ting med andre mennesker.

For min del har Bakketun vært et veldig verdifullt og givende halvår. Jeg gikk på en annen folkehøgskole tidligere, men for min del viste Bakketun meg hvor trygt og samtidig fett det er å gå på folkehøgskole. Jeg gleder meg til å fylle mer av hjerte mitt med gode opplevelser på Bakketun FHS. Og det blir forhåpentligvis ditt også!!

Jeg er veldig nysgjerrig hvem på dere er, og gleder meg masse til å bli kjent med hver og en av dere. Så det er bare å ta kontakt med meg på insta, uansett hva det skulle være.

Instagram: otilia_ryo

See ya soon!

Sanita Johnsen

Hei

Jeg heter Sanita og kommer fra Malm (Steinkjer). Jeg gikk Challenge Explore i fjor, og det er der jeg skal være stipendiat i år. Hvis du liker å utfordre deg selv og er glad i friluftsliv, så vil jeg anbefale deg linjen.

Jeg elsker spennende ting og å reise rundt i verden. Aktiviteter er også noe jeg liker, jeg sier sjelden nei til en styrkeøkt.

På linjen så gjorde vi blant annet surfing, isbading, klatring og mye mere spennende ting.

Å gå på Bakketun var det beste valget jeg har tatt,  og det beste året. Det felleskapet vi får på skolen er det beste.

Jeg gleder meg så mye til å møte dere, og håper jeg kan gjøre året ditt like bra som mitt.

Vennlig hilsen Sanita

Gaming Aktiv

Marius Schickor

Hey,

My name is Marius. I am 25 years old and come from Germany.

I enjoy being outdoors and appreciate the incredibly beautiful landscapes and nature in Norway. I also like playing video games with others.

I attended Bakketun from January 2024 to May 2024 and decided to apply for a stippendiat for the coming year, and I have received an acceptance.

Therefore, I will be at Bakketun in the Gaming class and a as a PR stipp next school year.

Best regards Marius Schickor.

 

 

Ole Hillestad

Hei!

Jeg heter Ole Hillestad og kommer fra Vestlandet (der det alltid regner).

Jeg er glad i å være ute i naturen, klatring og gaming. Jeg er en litt rolig person men alltid glad i å utfordre meg selv til nye ting 🙂

Jeg skal være stipp på Gaming Aktiv til neste år, samme linje som jeg var elev på i fjor.

Så jeg er selvfølgelig veldig glad i gaming, men synest det er viktig å finne en god balanse mellom gaming og fysisk aktivitet. Derfor var Gaming Aktiv den perfekte linjen for meg, siden jeg fikk akkurat den balansen 🙂

Jeg hadde det veldig gøy på Bakketun i fjor og gleder meg kjempe mye til enda et år der!

Gleder meg til å møte alle dere nye elever, vi snakkes på Bakketun!

Hilsen Ole!

Scene Studio Turné

Victoria Hafsås Rasmussen

Hei!!

Æ hete Victoria Hafsås Rasmussen, og æ kjæm fra en liten plass 30 min unna Trondheim. I fjor så va æ elev på Scenefag og æ e så heldig som får vær stipendiat på samme linje!

Æ e sinnsykt gla i musikala, men æ e også veldig gla i å vær aktiv og å prøv nye ting. I fjor så satt æ å lest bøker, hekla eller va med på volleyball, hvis ikke æ va skada da. Bare å inviter mæ med på ting, æ bli gjerne med!

Æ va på Scene Studio Turnè i fjor og æ vil si at det va et av dæm bæste årene i mitt liv. Æ fikk opplev så mye nytt og utfordra mæ sjølv på en helt annen måte. Æ møtte også nån av mine bestevænna hær.

Bare å ta kontakt hvis du lure på noe!

Hilsen Victoria!

Albertine Helmine Johansen Sinkaberg

Heia!

Eg heita Albertine Sinkaberg og kommer frå ei bitte lita øy oppe på Helgelandskysten (mer spesifikt i Lurøy kommune). I år ska eg va stipendiat på SST som e samme linja eg gjekk i fjor, og det kommer tel å bi kjempe kjekt<3

Eg lika veldig godt å hold på med teater og alt innom skuespill, ellers så finn eg ofte på nye ting å prøv (ofte uten lykkes, men va no vært et forsøk) og så e eg kjempe gla i karaoke så om dåkk ikke finn meg så e det bare å lytt etter kråka (meg🤭).

Året mitt på Bakketun va kjempe flott, der lært å så mye om meg sjøl, de rundt meg og fekk ein vennegjeng som varer for alltid. Dette kommer tel å bi et kjempe bra år i lag med dåkk og eg gleda meg kjempe masse tel å møt dåkk all og kan ikke vent mæ å bli kjent med dåkker<3

Om dåkk lur på nåkka gjerne bare ta kontakt (gjerne på messenger eller instagram)

Messenger: Albertine Helmine Johansen Sinkaberg

Insta: albertine_sinkaberg

 

 

Kunsthåndverk

Idunn Lewin

Helluuuu!

Jeg heter Idunn Lewin, og kommer fra Sandnes. På fritiden liker jeg å drive med kunst, tulle og tøyse rundt med venner, og lese.

I fjor var jeg elev på Kunsthåndverk, hvor jeg skal være stipp i år. I år skal jeg i tillegg jobbe med PR og være litt med på alle linjene.

Året mitt på Bakketun har vært det beste skoleåret mitt til nå. Jeg fikk nye gode venner, testet grensene mine, utviklet nye ferdigheter, og blitt bedre kjent med meg selv og andre<

Jeg gleder meg til å møte DEG, og ser utrolig fram til å skape et minst like minnerikt år sammen, som jeg hadde i fjor. Vi ses snart!

Klem, Idunn<3

Emma Henriksen

Hei! Jeg heter Emma, er 19 år og kommer fra en liten øy i nord-troms som heter Skjervøy. I fjor var jeg elev på kunsthåndtverk, og det er der jeg skal være stipp i år, og jeg gleder meg skikkelig!

Året mitt på Bakketun har betydd utrolig mye for meg. Jeg har fått venner for livet og har blitt utfordret på mange ulike måter, bla. kreativt og sosialt. Fikk reist litt, og funnet på masse sprell ellers i hverdagen.

Jeg hadde aldri prøvd hverken sølv, keramikk eller søm før, så det har vært super lærerikt og gøy å mestre nye ting og jeg gleder meg til å fortsette med det i år og. Ellers så er jeg glad i å hekle. lese og gå turer. Elsker også gode, lange samtaler 🙂

Hvis du har noen spørsmål, eller bare vil slå ann en prat så er det bare å ta kontakt<3

fb: Emma Henriksen, instagram: @emmsihe 🙂

Jeg ser fram til å møte deg, og kunne være med på å lage et råbra år for deg! Vi ses i august 😉

Vil du være stipendiat skoleåret 2024/25?

Stipendiat - jeg?

 

Bakketun vurderer muligheten for å tilby 5-8 elevstipendiatplasser for skoleåret 2024/25, med varighet fra 01.08.24 til 31.05.25.

Elevstipendiaten må ha gjennomført folkehøgskole (eller tilsvarende) som ordinær elev, og det er en fordel at personen har ferdighet/kunnskap innen fagfeltet til den linja en velger.

Mål:

 • Stipendiatordningen skal gi ungdom som har gjennomført et folkehøgskoleår (eller tilsvarende) et opplæringstilbud med mulighet for videre personlig vekst og utvikling i et utfordrende miljø.
 • Stipendiatordningen skal bidra til å skape et godt stimulerende miljø for alle elevene på skolen.
 • Det er en forutsetning at stipendiaten kan arbeide i samsvar med skolens kristne verdigrunnlag og målsetning.

To hoveddeler:
En skoledel:

 • Undervisningsbasert opplegg
 • Miljøpraksis/lederopplæring

  En praktisk del. Dette kan være:

  • Assistentfunksjon med oppfølging av sosiallærer
  • Undervisning innenfor bestemte emner med oppfølging av lærer
  • Praktiske oppgaver inn mot IKV (Internat, Kjøkken, Vaktmester) med oppfølging av nærmeste ansvarshavende
  • Tilsynsoppgaver i henhold til skolens rutiner med oppfølging av inspektør
  • PR/markedsføring (med oppfølging av ansvarlig for markedsføring)
  • Annet

  Økonomi:
  Elevstipendiater mottar et stipend fra Bakketun folkehøgskole på tot. kr. 102.750,-. Dette består av følgende elementer:

  • Fritt opphold, dvs. kost og losji i 258 døgn perioden 1. aug. – 31. mai (minus ferier iht. vedtatt skolerute) – kr. 86.750,-
  • 75% av beløp for felleskostnader iht. normalelevers betalingsplan – kr. 10.000,-
  • 50% av kostnader ved skolens fellesturer – kr. 6.000,-

  Kostnader stipendiaten må dekke selv:

  • Elevstipendiaten må selv dekke elevkostnader ifm. linjeturer ut over kr. 20.000,-
  • Andel av felleskostnader knyttet til Prosjektfag – kr. 3.000,-
  • Deltakelse på tilbud som ellers ligger utenfor elvenes normale betalingsplan

  Søknad:

  Skriftlig søknad til skolens administrasjon innen 15. april. For mer info, ta kontakt med skolen:

  Ann Sissel Vehus annsissel@bakketun.fhs.no (inspektør)

  Erling Helland rektor@bakketun.fhs.no (rektor)

  Beskrivelse Elevstipendiater på Bakketun 2024-25 23.02.24